Deprecated: Åtgärds-hooken wp_smush_should_skip_parse är föråldrad sedan version 3.16.1! Använd wp_smush_should_skip_lazy_load i stället. in /customers/4/d/4/lavilin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 FAQ - frågor och svar om en probiotisk deodorant från Lavilin. Bästa deo! Deprecated: Åtgärds-hooken wp_smush_should_skip_parse är föråldrad sedan version 3.16.1! Använd wp_smush_should_skip_lazy_load i stället. in /customers/4/d/4/lavilin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
+46(0)72 252 5635 | Handla i vår butik cosmetictreasures.se |

FaQ – Frågor och svar om Lavilin

Vill du veta mer om Lavilin?

Hur fungerar en Lavilin deodorant ?

Svettlukt orsakas av specifika bakterier som finns i armhålorna och det intima området på hudytan som heter Corynebacterium. Dessa bakterier sönderdelar fettsyror och proteiner som finns i svett, vilket leder till en obehaglig svettlukt.  Lavilin maskerar inte svettlukten och täpper inte heller porerna utan använder den istället en patenterad biobalans-formel för att neutralisera den bakteriella aktiviteten som orsakar svettlukt för att sedan minska den med olika ingredienser som ricinolja, ringblomma, zink, trietylcitrat från citronsyra. Samtidigt stör det inte svettkörtlarnas normala funktion. Läs mer om innehållet för Lavilins produkter här. Läs en fullständig ingrediensförteckning på respektive produktsida.

Hur använder man Lavilin deodorant?

Använd Lavilin deodorant på kvällar efter duschen eller när du har tvättat dig under armarna och torkat dig väl. I början kan du behöva applicera deodoranten igen nästa kväll och sedan se hur länge Lavilin håller innan du behöver använda den igen.

Medan de flesta människors hudbakterier reagerar direkt på Lavilin, behöver vissa personer en längre övergångsperiod, oavsett om du har använt en aluminiumbaserad eller icke-aluminiumbaserad deodorant. Övergångsperioden kan ta lite tid. Det finns två metoder.

En metod är att avstå från att använda andra deodoranter i 48 timmar, exempelvis under en helg, så att de tidigare produkterna kan tas bort från huden (och vissa tar ännu längre tid). Sedan applicera Lavilin på kvällen efter duschen när du har tvättat under armarna och torkat dig väl.

Om du inte har tid för avgiftning ska du bara sätta på Lavilin en kväll efter duschen och sedan igen kvällen efter och sedan efter behov tills de luktframkallande bakterierna är under kontroll och du kan använda Lavilin mindre ofta.

Använd fingret eller spateln för att smeta ut en liten fläck av Lavilin deodorantkräm. Sprid försiktigt i mitten av varje underarm. Det borde vara så liten mängd att det blir genomskinligt på några sekunder. Om det fortfarande är tjockt och vitt är det för mycket

Hur länge är Lavilin deodorant effektiv mot svettlukt?

Lavilin deodorantkräm motverkar svettlukt i upp till 7 dagar, men effekten beror på varje individ. Lavilin är så effektiv på grund av antimikrobiella och probiotiska ingredienser som neutraliserar otrevlig lukt. En del människor blir svettfria mer än 7 dagar, efter användning av Lavilin, medan andra har behov att applicera igen efter fyra eller fem dagar.

Är det nödvändigt att använda Lavilin deodorant regelbundet?

Lavilin deodorantkräm motverkar svettlukt i upp till 7 dagar, även om detta kan beror på varje individ. Varje människas hudkemi är unik. En del människor blir svettfria mer än 7 dagar från en användning av Lavilin, medan andra har behov att applicera igen efter fyra eller fem dagar. Applicera Lavilin på nytt när svettlukten uppstår igen.

När är det bäst tid att använda Lavilin deodorant?

Den bästa tiden att använda är på kvällen efter en dusch, så att deodorantkrämen kan arbeta mot de luktframkallande bakterierna på hudens yta över natten. Applicera inte direkt efter rakning då huden kan vara extra känslig. Rakning kan lämna mikroskopiska skärsår i huden som inte är synliga för ögat, vilka kan bli irriterade genom att applicera deodoranter. Det är bäst att vänta 24 timmar efter rakningen.

Hur funkar Lavilin deodorant om man har mycket hår under armhålorna?

Lavilin funkar fortfarande mycket effektivt på håriga armhålor. Använd en liten mängd av krämen på huden genom att applicera den i armhålan.

Hur länge räcker en liten burk av Lavilin deodorantkräm?

En liten burk med deodorantkräm räcker i cirka 12 månader om den appliceras enligt anvisningarna. Detta gör Lavilin till ett mer prisvärt alternativ än de flesta andra deodoranter på marknaden.

Behöver jag använda deodorant igen efter en dusch, bad, simning eller träning?

Dusch, bad, simning eller träning påverkar inte effekterna av Lavilin, så du behöver inte applicera krämen igen.

Kommer Lavilin deodoranter lämna gula fläckar på kläder?

Nej. Anledningen till att dina kläder blir missfärgade vid armhålorna är pga aluminiumklorid. När aluminiumklorid blandas med svett kan det lämnas gula fläckar. Eftersom vi inte använder aluminiumklorid i våra produkter behöver du inte oroa dig för detta.

Varför fungerar inte Lavilin de första gångerna för mig?

De flesta, som börjar använda Lavilin produkter, har tidigare använt antiperspiranter, vilket täpper till porerna och hindrar svettflödet. Så snart toxinerna har tömts ut ur kroppen kan deodoranten fungera normalt. Huden måste ”anpassas” till den nya biobalans-formulan och därför kan det ta några applikationer för användare.

Vad innehåller Lavilins deodoranter?

Är Lavilin deodorant en antiperspirant?

Lavilin deodorantkräm är inte en antiperspirant. Svettning är bra för din hälsa och helt naturligt. Det tar inte bara bort toxiner effektivt utan samtidigt bibehåller immunförsvarets funktion, förhindrar akne och reglerar kroppstemperaturen. Antiperspiranter innehåller aluminiumsalt eller kemiska ingredienser mot svettning. Toxinerna samlas i körteln och kommer in i blodcirkulationen igen, vilket kan påverka hälsan. Lavilin stör inte svettkörtlarnas normala funktion.

Innehåller Lavilin deodorant konserveringsmedel?

Det behövs konserveringsmedel i små mängder i kosmetiska produkter för att förhindra att de försämras genom bakterie-, svamp- och mögeltillväxt som kan leda till infektioner på huden.

Lavilins deodoranter innehåller ingredienser godkända av CTFA (Cosmetic, Toiletry and Fragrance Association). Alla produkter tillverkas i enlighet med internationella ISO 9001: 2000 och GMP-standarder (Good Manufacturing Practice). Produkterna är fria från parabener, ftalater, etanol och är allergivänliga. Läs en fullständig ingrediensförteckning på respektive produktsida.

Innehåller Lavilin produkter GMO?

Så vitt vi vet, så säger våra leverantörer att ingen av ingredienserna i Lavilin-produkter innehåller genetiskt modifierade organismer.

Innehåller Lavilin deodorantkräm aluminiumsalt?

Lavilin produkter innehåller inte aluminiumsalter. Aluminiumsalter kan täppa till svettkörtlar i kroppen så att toxinerna lagras i kroppen vilket kan påverka hälsan. Lavilin innehåller inte heller irriterande ingredienser som etanol, parabener, parabenkonserveringsmedel och ftalater.

Innehåller Lavilin deodorantkräm talk som är dåligt för hälsan?

Talk har pga rättegångarna mot Johnson och Johnson fått ett dåligt rykte de senaste decennierna. Tidigare så raffinerades talk mycket sämre och kunde bli förorenat. Man tror också att det finns en risk vid inandning och att partiklar når kvinnors fortplantningsorgan.

Talken i Lavilin har en krämig konsistens, så den kan inte inandas, särskilt inte i de små mängder som appliceras. Dessutom innehåller Lavilin talk av den högsta farmaceutiska kvaliteten. Vi konsumerar redan talk i våra livsmedelsprodukter eftersom den passerar ofarligt i mag-tarmkanalen.

Innehåller Lavilin produkter Alkohol?

Lavilin produkter innehåller inte den flyktiga etanolen som torkar ut huden. Bensylalkohol ingår i gruppen organiska föreningar som kallas alkoholer. Medan de delar namnet med den etanol som finns i vin, öl och sprit, är det inte samma alkohol. Den organiska föreningen i bensylalkohol har en annan kemisk struktur och beter sig väldigt annorlunda från etanol.

Är Lavilin produkter hypoallergenic?

Lavilin deodorantkrämer testades för allergiframkallande egenskaper och befanns vara allergivänliga. Eftersom dessa tester inte kan täcka alla möjliga allergier har vi valt att ta bort ordet ”allergivänligt” från vår förpackning. Dofterna är allergenfria.

Är Lavilin produkter vegan vänliga? Testas produkterna på djur?

Lavilin produkter testas aldrig på djur. Vissa produkter är helt veganska, andra innehåller mjölkprotein och/eller laktos.

Läs mer om innehållet av Lavilins produkter här. Läs en fullständig ingrediensförteckning på respektive produktsida.

 Betalning

Vilka betalningssätt finns det?

Vi samarbetar med Payson AB (en del av Svea Ekonomi AB), som erbjuder enkel och trygg betalning. Med Payson kan du sätta in pengar med VISA, MasterCard samt internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank). Önskar du betala med faktura väljer du detta betalningsalternativ i kassan. Betalningsvillkor är 14 dagar och vi debiterar ingen avgift vid fakturaköp. För mer info kolla…

 Kvitto/orderbekräftelse

Hur får jag mitt kvitto/orderbekräftelse?

När du lagt en godkänd beställning så erhåller du ett e-postmeddelande som gäller som orderbekräftelse. Om du inte fått en orderbekräftelse inom 30 minuter, vänligen kontrollera att din e-postadress stämmer och meddela oss så skickar vi om bekräftelsen.

 Leverans och frakt

Hur mycket kostar frakten?

Vår standardfrakt är 49 kr respektive 79 kr för orders inom Europa.

Fraktfritt:
– Du får alltid fraktfritt på din beställning om ordervärdet överstiger 499 kr (detta gäller svenska orders).
– Hämta i lagerbutik. Att hämta upp ditt paket i vår lagerbutik medför ingen fraktavgift. Paket kan hämtas på Nybodagatan 16, 17142 Solna efter överenskommelse.

Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket?

Det är upp till kunden att ange en giltig och korrekt leveransadress. Om www.cosmetictreasures.se får tillbaka ett paket som skickats till fel adress eller inte hämtats ut är det upp till kunden att betala ny frakt, dvs 49 kr samt returkostnad. Cosmetictreasures.se mailar till kunden på angiven e-postadress när vi får tillbaka paketet och meddelar men avvaktar svar från kunden. För beställningar mot faktura, delbetalning eller kampanj debiterar vi våra fraktkostnader samt faktureringskostnader, för närvarande 250 kr, om kunden väljer att inte betala för ny frakt och få pengar tillbaka för produkterna.

Hur lång är fraktiden

Vi levererar inom Sverige och övriga europeiska länder. Samtliga leveranser sker genom Postnord AB eller DHL. Normal leveranstid inom Sverige är ca 2-3 arbetsdagar resp 5-7 inom Europa med reservation för att någon produkt kan vara tillfälligt slut i lager. Order som vi mottagit före klockan kl. 15.00 skickas från oss som regel samma dag (gäller vardagar). Vi levererar produkterna som varubrev eller DHL servicepoint. Paket i mindre storlek kommer direkt hem till din brevlåda. Observera att Postens liggetid är 14 dagar från det att paketet anländer till ditt utlämningsställe.

 Reklamation, Retur & Ångerätt 

Hur reklamerar jag en vara?

Vid alla typer av reklamation skriver du till info@cosmetictreasures.se innan någon produkt returneras. Reklamationen måste göras senast 10 dagar från det att du mottagit din beställning. Cosmetictreasures.se står för returkostnaden vid godkänd reklamation.

Har du fortfarande frågor så kan du kontakta oss på info@cosmetictreasures.se

 • Lavilin Roll-on Deodorant Women

  Lavilin Roll-on Deodorant Women 72h 80 ml

 • Lavilin Stick Deodorant Women

  Lavilin Stick Deodorant Women 72h 60 ml

 • Lavilin Stick Deodorant Men

  Lavilin Stick Deodorant Men 72h 60 ml

 • Lavilin Stick Deodorant Sport

  Lavilin Stick Deodorant Sport 72h 60 ml

 • Lavilin Roll-on Deodorant Men

  Lavilin Roll-on Deodorant Men 72h 80 ml

 • Lavilin Roll-on Deodorant Sport

  Lavilin Roll-on Deodorant Sport 72h 80 ml

 • Lavilin Spray Deodorant Sport

  Lavilin Spray Deodorant Sport 75 ml

 • Lavilin Spray Deodorant Women

  Lavilin Spray Deodorant Women 75 ml