Deprecated: Åtgärds-hooken wp_smush_should_skip_parse är föråldrad sedan version 3.16.1! Använd wp_smush_should_skip_lazy_load i stället. in /customers/4/d/4/lavilin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Vad innehåller naturliga deodoranter från Lavilin? Probiotika och örter! Deprecated: Åtgärds-hooken wp_smush_should_skip_parse är föråldrad sedan version 3.16.1! Använd wp_smush_should_skip_lazy_load i stället. in /customers/4/d/4/lavilin.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078
+46(0)72 252 5635 | Handla i vår butik cosmetictreasures.se |

Vad innehåller naturliga deodoranter Lavilin?

Vi får ofta en fråga – vad innehåller naturliga deodoranter från Lavilin så att de fungerar så länge och bra? De aluminiumfria deodoranterna Lavilin till skillnad från många andra naturliga deodoranter använder inte syror, salter och baser tex bikarbonat (ett basiskt ämne). Huden i armhålan är mycket känslig och om du applicerar en deodorant som innehåller basiska ämnen kan du få allergisk reaktion och utslag. Lavilin använder inte heller eteriska oljor (som i sig är naturliga) som maskerar svettlukt och fungerar bakteriedödande men man kan också få utslag. Så klart är Lavilins deodoranter fria från alkohol, paraben, aluminiumklorid. 

Lavilin neutraliserar istället illaluktande bakterier som orsakar svettlukt med hjälp av en unik sammansättning av probiotika och antibakteriella växter. Man blir luktfri på ett naturligt och hälsosamt sätt. Lavilin löser svettluktsproblem genom att skapa bio-balans på hudens yta och effekten håller i upp till 3-7 dagar (beroende på variant man väljer och individuella förutsättningar). En fullständig innehållsförteckning finns på varje produktsida. 

Aktiva ämnen.

Bio-balans formel inkluderar en speciell sammansättning av “goda bakterier”, som härstammar mjölkprotein, laktos och bifida ferment lysate. De ger näring och återställer det normala pH-värdet. Bio-balans formel motverkar den luktframkallande bakterieaktiviteten och skyddar huden mot yttre miljöpåverkan.

Kamomill (Bisabolol) är en doftande ört som kommer från Växtfamiljen Asteraceae. . Kamomill är ett av världens äldsta ört och länge används som ett läkeört mot bl.a feber och värk. I Lavilin produkter ingår kamomill för att ge näring, lugna huden och för dess antibakteriella egenskaper

Calendula är en flerårig blomma som ingår i familjen korgblommiga växter och även känd som ringblomma. Calendula används för behandling av hudinflammationer, för att stoppa blödning, förhindra infektion och hjälper snabbare läka mindre sår. Lavilin innehåller Calendula för återfukta, lugna huden och för dess antiseptiska effekter.

Extrakt av Arnica Montana Flower (Slåttergubbe eller hästfibbla), som ofta kallas bara Arnica, är känd för sina lindrande, lugnande återfuktande och antiseptiska egenskaper. Den har länge använts inom läkemedel för botning av olika besvär.  Det är en gul-orange blomma, en mångårig växt som finns på bergen i Europa och Sibirien.

Trietylcitrat är en ester av citronsyra som finns i citrusfrukter. Den används som ett konditioneringsmedel för känsliga hudområden och neutraliserar otrevlig lukt från bakterier.

 

Vitamin E i form av tokoferol kommer från vegetabiliska oljor. Det är en naturlig antioxidant, som ger näring åt huden och hjälper huden att behålla sin elasticitet.

 

Talk är ett lermineral bestående av hydratiserat magnesiumsilikat. Talken i Lavilin har en krämig konsistens, så den kan inte inandas, särskilt inte i de små mängder som appliceras. Dessutom innehåller Lavilin talk av den högsta farmaceutiska kvaliteten.

 

Castorfröolja innehåller ricinolsyra – en omättad fettsyra, som återfuktar huden, ger näring och har  antiinflammatoriska egenskaper.

Policy och produktion.

 

Lavilin uppfyller strikta krav av CTFA (Cosmetic, Toiletry and Fragrance Association) följer internationella riktlinjer, använder godkända hypoallergena ämnen. Alla produkter tillverkas i enlighet med internationella ISO 9001:2000 och GMP-standard (Good Manufacturing Practice). Läs genom innehållsförteckning för att försäkra dig om det inte innehåller ämnen du är allergisk mot.

Alla Lavilin deodoranter inkl fotdeodorant  är säkra att användas av diabetiker men vi rekommenderar att samråda med läkare.

Lavilin är vattentålig dvs man kan duscha och bada som vanligt utan att behöva applicera deodorant varje dag. Den är dryg och räcker i flera månader!